woensdag, 25 september 2019 14:51

Is een groot verschil in leeftijd een probleem?

Karin en Jan hebben elkaar onlangs via een relatiebureau voor 60 plussers ontmoet. Karin is 62 jaar en Jan 74 jaar oud. Een leeftijdsverschil van 12 jaar en dat is best wel veel. Karin en Jan hebben veel gemeen en voelen zich heel prettig bij elkaar. Ze hebben het gevoel dat ze elkaar al jaren kennen. Ze zijn niet verliefd maar voelen wel veel genegenheid voor elkaar.

Het leeftijdsverschil vinden zij geen enkel probleem en samen maken ze er iets moois van. Een leeftijdsverschil van rond de 10 jaar is voor de meeste nieuwe relaties, in de leeftijdsgroep 40 tot 70 jaar, geen enkel probleem. Hoe ouder je bent, hoe onbelangrijker een leeftijdsverschil meestal is. Althans dat is wat relatie experts zeggen. Hoe zit dat met een groot leeftijdsverschil bij jonge stellen?

Een leeftijdsverschil is bij jonge mensen eerder een probleem

Het gebeurt vaak. Een vrouw van in de 20 is verliefd op een man van in de 40 en krijgen een relatie. Na een relatie van 2 jaar zetten ze er een punt achter, het leeftijdsverschil bleek achteraf toch te groot. Als je jong bent en in een andere levensfase zit, heeft een relatie met een veel oudere man of vrouw minder kans van slagen.Je hebt andere behoeften, kunt moeilijker met elkaar communiceren en je vrienden en familie accepteren jullie relatie niet echt. In tegenstelling tot 40, 50 en 60 plussers maakt een groot verschil in leeftijd bij jonge mensen wel uit en wordt ook minder maatschappelijk aanvaard.

Acceptatie door de kinderen

Karin en Jan hebben beide kinderen. Ook die vinden een leeftijdsverschil van 12 jaar helemaal geen probleem. Als hij maar lief voor haar is, is de reactie van Paula, de dochter van Karin. De twee zoons van Jan vinden dat het een zaak van hun vader is en niet van hen. De acceptatie door kinderen is wel een belangrijk punt voor met name vrouwen.

Als het leeftijdsverschil meer dan 15 jaar is en de kinderen zien de nieuwe man of vrouw om die reden niet zitten, is dat toch voor sommigen een reden om de potentiële relatie geen kans te geven. De mening van de kinderen telt voor velen wel degelijk.

Relatiebemiddeling is maatwerk

Wij van 60PlusRelatie accepteren de wensen van onze cliënten. Relatiebemiddeling is maatwerk en als jij een oudere of jongere partner zoekt, is dat voor ons geen enkel probleem. Voor ons telt dat jij gelukkig bent in de liefde en een partner vindt die echt bij je past. Leeftijd is dan een relatief begrip, slechts een getal op je paspoort.

Onze consulenten helpen je graag met volle inzet en overtuiging om de partner van je leven te vinden.

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

 1. Vul onderstaand formulier in

 2. Ik ben een
  Graag je geslacht invoeren.
 3. Voornaam
  Graag je naam invoeren.
 4. Achternaam
  Ongeldige invoer
 5. Woonplaats
  Graag je woonplaats invoeren.
 6. Email
  Graag je Email adres invoeren.
 7. Telefoonnummer
  Graag je telefoonnummer invoeren.
 8. Wanneer bereikbaar?
  Invalid Input
 9. Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.
 10. Nieuwsbrief ontvangen?
  Ongeldige invoer