woensdag, 10 april 2019 10:06

Latrelatie of vaste relatie?

Als je al langere tijd alleen bent en een persoon in je leven mist, hoef je niet gelijk te denken aan een vaste relatie en samenwonen. Een latrelatie is een prima manier om je met iemand te verbinden, zeker als je de 60 al gepasseerd bent. Zo kan je toch een bepaalde vrijheid behouden en elkaar de ruimte geven. Bij 60PlusRelatie hebben we een grote groep alleenstaanden die aangeven open te staan voor een nieuwe relatie en deze graag willen aangaan in de vorm van een latrelatie. Wat is een latrelatie dan en is dit wel een duurzame relatie? In dit blog leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van latrelaties.

Wat is een latrelatie?

Een latrelatie is een liefdes relatie waarbij 2 mensen voor een groot deel hun zelfstandigheid behouden. Je behoudt ieder je eigen huis en blijft financieel zelfstandig. Zeker als je een eigen sociaal leven hebt, vrienden en grote kinderen hebt, kan een latrelatie ideaal zijn. Maar ook als je het nodig hebt om vaak alleen te zijn, is latten niet verkeerd. Veel 60 en 70 plussers hebben meerdere relaties achter de rug en zijn voorzichtig in het opnieuw beginnen met een partner. Een latrelatie kan een prima brug zijn tussen een flexibele en een vaste relatie. Bij een latrelatie heb je normaal gesproken één partner, in die zin is zo'n relatie zeker duurzaam.

Voordelen latrelatie?

Een latrelatie brengt genegenheid en liefde met zich mee. Je kunt het bed weer delen met iemand. Van een nieuwe liefde, krijg je energie!

Het grote praktische voordeel van een latrelatie is dat ieder zijn zelfstandigheid behoudt en zijn of haar leven bijna ongewijzigd kan voortzetten. Er zitten veel meer voordelen aan latrelaties. Je blijft tijd houden voor je sociale leven, je werk, hobbies en kinderen. Bij een latrelatie doe je vooral de leuke dingen samen of de dingen die je liever niet alleen doet of alleen kunt doen. Een dergelijke relatie biedt voldoende perspectief om te zijner tijd wel samen te gaan wonen. Je bouwt eerst een vertrouwensband op en kijkt of het samen altijd klikt.

Zitten er ook nadelen aan een latrelatie?

Uiteraard zijn er ook nadelen. Een vaste relatie en samenwonen in 1 huis kost uiteraard minder dan 2 huizen. Ook als je een mindere gezondheid hebt, is de dagelijkse aanwezigheid van een partner heel fijn. Natuurlijk, als je elkaar op een bepaalde manier vrij laat, moet er vertrouwen zijn en moet je geen jaloers type zijn. Want of je nu 60, 70 of 80 bent, jaloezie komt bijna in iedere latrelatie om de hoek kijken.

Past een latrelatie bij jou? De consulenten van 60PlusRelatie hebben ook veel ervaring met mensen die gekozen hebben voor een latrelatie. Of een latrelatie of een vaste relatie beter voor jou is? Een persoonlijk gesprek met de consulent in jouw regio werkt verhelderend. Neem contact met ons op. Veel vrijgezelle 60 plussers wachten op een leuk contact met jou.

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

 1. Vul onderstaand formulier in

 2. Ik ben een
  Graag je geslacht invoeren.
 3. Voornaam
  Graag je naam invoeren.
 4. Achternaam
  Ongeldige invoer
 5. Woonplaats
  Graag je woonplaats invoeren.
 6. Email
  Graag je Email adres invoeren.
 7. Telefoonnummer
  Graag je telefoonnummer invoeren.
 8. Wanneer bereikbaar?
  Invalid Input
 9. Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.
 10. Nieuwsbrief ontvangen?
  Ongeldige invoer