fbpx
donderdag, 17 augustus 2023 14:15

Lichaamstaal tijdens het daten

Hoe date je iemand met bindingsangst

Elke maand neemt onze ervaren Matchmaker & Liefdescoach, Lindsy Gabriel, een belangrijk onderwerp onder de loep bij het vinden en het aangaan van een nieuwe relatie. Deze keer vertelt ze jou graag meer over het belang van lichaamstaal tijdens het daten.

Lichaamstaal tijdens het daten

Daten, kan onvoorspelbaar aanvoelen. Maar er is een universele taal die verborgen inzichten prijsgeeft: lichaamstaal. Van de blos op de wangen tot een betekenisvolle blik in de ogen, non-verbale signalen spreken vaak krachtiger dan woorden. Duik in de essentie van waarom lichaamstaal onmisbaar is tijdens daten en leer het effectief te ontcijferen.

De eerste indruk

De befaamde eerste indruk wordt grotendeels gemaakt door lichaamstaal. Een zelfverzekerde glimlach, een stevige handdruk en doordringend oogcontact kunnen direct interesse en vertrouwen opwekken. Houding verraadt eveneens veel: een open houding spreekt van interesse, terwijl gesloten lichaamstaal afstandelijkheid aangeeft.

Oogcontact: De dans van connectie

Oogcontact is als een elegante dans bij daten. Te veel kan intens zijn, terwijl te weinig desinteresse uitstraalt. Een oprechte blik kan een diepere connectie smeden. Leuk om te weten: Let op de pupilgrootte, ze verraden de vonken van aantrekkingskracht!

Tastbare Lichaamstaal: Aanrakingen met Impact

Subtiele aanrakingen spreken boekdelen. Een lichte streling op de arm kan een band van verbondenheid creëren. Respecteer echter wel elkaars comfortzones en grenzen.

Reflectie en Harmonie

Onbewust neigen we ernaar elkaars bewegingen te spiegelen en in harmonie te synchroniseren bij een sterke connectie. Houd in de gaten of jullie elkaar imiteren, mocht dit zo zijn is dit een positief teken!

Signaleren van Desinteresse en Onbehaaglijkheid

Gebrek aan oogcontact, afleiding, vermijden van aanraking en rusteloosheid wijzen op desinteresse of ongemak. Respecteer deze signalen en dring niet aan.

De Magie van Lichaamstaal bij Flirten

Flirten heeft een eigen taal van speelse lichaamssignalen. Een teder hand door het haar, een ondeugende glimlach, en het lichtjes manipuleren van objecten kunnen nieuwsgierigheid en speelsheid overbrengen.

Lichaamstaal: Een Eerlijke Getuige

Terwijl woorden soms misleidend kunnen zijn, liegt lichaamstaal zelden. Het uit onbewust onze ware gevoelens en intenties. Bij twijfel, vertrouw op de signalen die je opvangt.

Conclusie: Let op lichaamstaal

Tijdens daten geeft lichaamstaal extra inzichten. Het helpt je te begrijpen of er wederzijdse aantrekking is, of dat de chemie ontbreekt. Wees bewust van je eigen lichaamstaal en observeer die van je date. Het kan de sleutel zijn tot een diepere verbinding en een (op) bloeiende relatie. Soms zijn de stilste of kleinste signalen het meest betekenisvol.


Singlecoach Lindsy Gabriel

In mijn dagelijkse werk als matchmaker zie ik veel succesverhalen, naast de datingtips en advies merk ik dat sommige singles behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning hebben.

Als Single & Datingcoach weet ik precies waar je tegenaan kunt lopen als single. Ik begeleid je persoonlijk en succesvol naar een nieuwe duurzame relatie. Mijn coaching is een extra mogelijkheid die de slagingskans behoorlijk vergroot.

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in.