fbpx
woensdag, 24 januari 2018 09:39

Met partner gelukkiger?

Nederland is tevreden, maar singles wat minder dan de rest?

Uit onderzoek door het CBS is gebleken dat het goed gaat met Nederland. De welvaart is verbeterd, echter de kwaliteit is niet even eerlijk verdeeld, zo blijkt uit het rapport “kwaliteit van leven”. Singles zijn minder welvarend en minder tevreden met hun leven. Ze zijn minder welvarend dan echtparen en vaak minder tevreden met hun gezondheid. Na jarenlange ervaring als consulent en als begeleider van single-evenementen, weet ik wat singles bezighoudt en dat dit per persoon verschilt. Natuurlijk willen de meeste mensen een fijn leven en samenzijn met een lieve partner, voldoende geld, in een mooi huis wonen op een fijne plek en werk doen wat voldoende geld oplevert en het liefst positieve energie geeft. Maar waar gaat het nu werkelijk om?

Geluk in de ander?

Vinden we werkelijk geluk in de ander? Of kost het veel tijd en energie om eerst gelukkig te zijn met jezelf? Willen we deze periode, die lang of korter kan duren, wel aangaan? Is de confrontatie met jezelf niet te overweldigend? Dit hangt natuurlijk af van jouw ervaringen in het leven en krijg je de juiste hulp, als dat nodig is, om werkelijk naar jezelf te kijken? Hoe sta ik in het leven, waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe, waarom overkomen mij (steeds) dezelfde dingen? Als je werkelijk bereid bent en het aandurft om (diep) in jezelf te kijken dan geeft dit mooie inzichten, waar je verder mee kunt. Als je echt van jezelf kunt houden, dan pas kun je van een ander houden.

Moed en vertrouwen!

Als consulent maak je van alles mee in het leven. Mooie dingen, maar ook minder mooie dingen. Wij zijn ook “gewoon” mens. Ik wil als consulent de singles die ik ontmoet en mag inschrijven, moed en vertrouwen geven, dat een periode van alleen zijn, zinvol kan zijn om jezelf (nog) beter te leren kennen. Dan kan er daarna een periode aanbreken waar je meer dan ooit van kunt genieten. “Het mooiste moet nog komen”. Het is dan makkelijker voor een single om positief te blijven en vertrouwen te houden. Laten we eerlijk zijn, niet iedereen die samen is, is gelukkig. Als mensen te snel weer samen willen zijn om niet alleen te zijn en daarom een relatie aangaan, dan gaat het vaak mis. Daarom mijn advies: heb vertrouwen, houdt moed dat op de juiste tijd jouw liefde op jouw pad komt. Vanuit een gelukkig zijn MET jezelf!

60PlusRelatie - Jeanette Kers

 

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input

Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.
Ongeldige invoer