fbpx
woensdag, 13 april 2022 09:07

Ouder worden en relaties

Als we ouder worden, veranderen we. Niet alleen krijgen we meer levenservaring en wordt ons “rugtasje” steeds zwaarder, ook ons uiterlijk verandert. Zaken die ook te maken hebben met het krijgen van een nieuwe relatie. Want van welke kant we een mensenleven ook bekijken, leeftijd heeft veel invloed op hoe wij in het leven staan en tegen nieuwe relaties aan kijken.

Onze levenservaring

Als je een 60, 70 of 80 plusser bent, heb je heel wat in het leven meegemaakt. Misschien heb je al meerdere langdurige relaties gehad, ben je weduwe of weduwnaar en heb je een bepaalde innerlijke groei doorgemaakt. Ieder jaar dat we ouder worden, zijn we ook een jaar “wijzer” geworden. We leren beter naar onze innerlijke stem luisteren en weten beter wat we wel en niet in het leven willen. Spiritualiteit wordt belangrijker. Je zou levenservaring als een rijkdom kunnen zien. Het is een soort kompas geworden die ons helpt bij belangrijke beslissingen. Ook als het om bestaande of nieuwe relaties gaat.

Uiterlijk wordt minder belangrijk als het om een nieuwe relatie gaat

Als je 60 plusser en alleenstaand bent, zoek je op een andere manier naar een toekomstige partner dan toen je jong was. Je kijkt veel meer naar het innerlijk en de inhoud van iemand dan naar het uiterlijk. Natuurlijk blijf je nog wel voorkeur houden voor een bepaald type man of vrouw maar het uiterlijk is veel minder relevant geworden. Je wilt een partner die mooi is van binnen, betrouwbaar, lief en die voor je gaat. Iemand met een goed karakter. Het is mooi meegenomen als jullie ongeveer dezelfde dingen leuk vinden. Zoals samen wandelen, naar het theater, reizen of samen in huis bezig zijn.

Wel of geen aantrekkingskracht nodig?

Ook als je 60 of 70 plusser bent, blijft wederzijdse aantrekkingskracht belangrijk. Het is wel een ander soort aantrekkingskracht geworden en niet per definitie een fysieke.

Goed met elkaar kunnen communiceren

Als je ouder bent geworden en een partner zoekt, is communicatie een belangrijke factor. Als je elkaar begrijpt, aanvoelt en goed met elkaar kunt praten, heb je de halve wereld al gewonnen. 60PlusRelatie brengt singles van 60, 70 en 80 plus bij elkaar, vooral door goed naar jou te luisteren.

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input

Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.