fbpx
woensdag, 15 november 2017 10:28

Vertrouwen in een relatie is super belangrijk

Als je een relatie hebt gehad en deze is door jou beëindigd omdat je vertrouwen is beschaamd, kost het veel tijd om het vertrouwen in relaties weer te herstellen. Zeker als je voormalige partner is “vreemd gegaan” of een “dubbel leven” heeft gehad. En dit komt helaas vaker voor dan we denken. In dit blog wat handvaten om toch open te staan voor een toekomstige levenspartner. Open staan voor relatiebemiddeling is wellicht een eerste stap naar een relatie waarbij vertrouwen weer de basis is.

Een slechte ervaring blijft meestal lang hangen

Als je negatieve ervaringen hebt gehad in één of meerdere relaties, blijven die meestal lang hangen. Een mens heeft pijnlichamen die bij een nieuwe, negatieve ervaring, als het ware weer openbarsten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor pijnlijke ervaringen binnen relaties. Ook teleurstellingen over het afhaken van vrienden, verbroken of verstoorde contacten met kinderen en familie, slechte ervaringen op het werk, enzovoort, kunnen pijnlichamen veroorzaken.

De tijd heelt alle wonden?

Of de tijd alle wonden heelt, is maar de vraag. Wel is het zo dat er tijd nodig is om bepaalde gebeurtenissen te kunnen verwerken. Dat geldt ook voor pijnlijke ervaringen in een vorige relatie. Tijd is een goede heelmeester. Met de tijd kan het vertrouwen en geloof in een liefdevolle relatie weer hersteld worden. Positief denken helpt zeker!

Hoeveel tijd heb jij nodig om een nieuwe relatie aan te kunnen gaan?

Als je een langdurige en intense relatie hebt gehad met iemand en die is verbroken omdat de ander het vertrouwen heeft geschonden, kan je lange tijd nodig hebben om één en ander te verwerken en open te staan voor een nieuwe relatie. Als een relatie slechts kort geduurd heeft, zal je waarschijnlijk eerder open staan voor een nieuwe vriendschap. Naarmate je ouder wordt, heb je echter een groot voordeel. Je hebt levenservaring en levenswijsheid! Je kunt mensen steeds beter inschatten en hebt ook je eigen behoeftes beter leren kennen.

Relatiebemiddeling, de sleutel naar een nieuwe levenspartner?

Als je een 60 of 70 plusser bent, heb je veel levenservaring opgebouwd. Toch is het vinden van een betrouwbare levenspartner niet eenvoudig. Relatiebemiddeling kan een manier zijn om heel doeltreffend op zoek te gaan naar een serieuze levenspartner. De consulenten van 60PlusRelatie zijn professionele matchmakers die al vele singles hebben samengebracht. Wij begrijpen hoe belangrijk vertrouwen is!

 

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input

Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.