fbpx
woensdag, 21 september 2016 12:04

Waar loop je als single tegen aan?

Wat ervaren mijn potentiële cliënten, tegen welke problemen lopen ze aan, waar zijn ze naar op zoek, de singles, en heb ik daar de oplossing voor als matchmaker?

Dit zijn de dingen die ik het meeste tegenkomen tijdens de gesprekken die ik met ze voer: 

Eenzaamheid

Veel singles voelen zich eenzaam en missen iemand om zich heen. Met name een maatje waar ze hun ei bij kwijt kunnen. Of die arm om hen heen om weer eens geborgenheid te voelen. Het alleen zijn maakt ze eenzaam.

Financieel niet meer kunnen rondkomen

Door een echtscheiding of overlijden van de partner kun je al snel in financiële problemen komen. Je moet nu in je eentje alle kosten opbrengen. Steeds vaker belanden mensen in de bijstand en zelfs tot aan de schuldsanering. Je zal maar diegene zijn die voor het huishouden zorgde en zelf geen inkomen hebt.

Altijd alles alleen doen

Als single heb je een druk leven omdat je de taken niet kunt verdelen. Je moet alles zelf doen. Een vrouw heeft een klusser of tuinman nodig en een man iemand voor het huishouden of de kinderen. Als vrouw moet je zorgen dat je fysiek sterk bent omdat je geen hulp kunt vragen aan je partner voor bv. het tillen van zware kratten of ander zwaar fysiek werk. Als man moet je ook de huishoudelijke taken uitvoeren waar je misschien helemaal geen ervaring mee hebt.

Hulp vragen gaat je moeilijk af

Als single voel je je vaak bezwaard om hulp te vragen aan iemand buiten je gezin. Je kan nu eenmaal niet alles zelf. Vanwege dat gevoel schakel je daarom eerder een bedrijf in om iets voor je op te knappen. En dat is prima mits de financiën het toelaten. Je gaat vaak voorbij aan het feit dat mensen het fijn vinden iets voor iemand te kunnen betekenen. En dat wetende mag je best iemand vragen je te helpen. Je biedt jezelf en de ander een mogelijkheid op een goed gevoel.

Minder reizen en uitgaan

Veel singles doen minder leuke dingen. Je voelt je opgelaten om alleen uit eten te gaan. Ook ga je niet zo snel in je uppie naar het theater of bioscoop. Reizen is al helemaal een grote uitdaging. Alleen het onbekende tegemoet is dan een veelgehoorde barrière. Is het wel veilig? Zullen anderen me niet zien als een eenzame reiziger?

Minder of geen sex

Ja hoe doe je dat zonder partner?

Je zorgen of belevenissen niet kunnen delen

Hoe fijn is het om te sparren met je partner over de dingen die je bezig houden?

Het missen van iemand die luistert, meedenkt, tegengas geeft

Je hebt iemand nodig die met je meedenkt om tot oplossingen te komen of je nieuw ideeën aan kan reiken. Of je hebt juist iemand nodig die op de rem trapt, je tegengas geeft en stof tot nadenken. Iemand die je stemming positief beïnvloed.

 

Als ik deze problemen overdenk dan heb ik met mijn dienstverlening als matchmaker voor de meeste problemen een oplossing. Mits de mensen de oude relatie hebben verwerkt en klaar zijn voor een nieuwe toekomst en een nieuwe partner. Alleen mensen met financiële problemen kan ik niet helpen. Zij kunnen mijn dienstverlening niet betalen en hebben eerst nog iets anders op te lossen.

Ik ben benieuwd of jullie nog meer problemen als single ervaren die opgelost zouden zijn met een nieuwe partner.

Reacties zijn zeer welkom!

Een lieve groet van matchmaker Jos.

jos van prooijen

Meer in deze categorie: Ervaringen van de consulent »
Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input

Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.