fbpx
woensdag, 18 mei 2022 10:21

Wat maakt jou gelukkig?

Gelukkig zijn en geluk ervaren, is iets heel persoonlijks. De één denkt gelukkig te worden van een goede baan met verantwoordelijkheid, groot huis en aanzien, terwijl de ander van mening is dat geluk te vinden is in een fleurig bosje bloemen op tafel en vogels in de tuin. Geluk ervaren is heel subjectief maar één ding is heel duidelijk; er is een direct verband tussen een goede relatie en je daadwerkelijk gelukkig voelen.

Goede relaties met familie en vrienden maken gelukkig

Als je een warme relatie met je familie hebt, en ook nog eens echte vrienden hebt waar je regelmatig contact mee hebt, ben je een gelukkig mens. Meestal zijn echte vrienden op één hand te tellen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen met hechte familiebanden en echte vrienden zich gelukkiger voelen dan mensen die dat niet hebben. Koester die vriendschappen en familiebanden! Ze zijn de moeite waard om te onderhouden.

Geluk is een momentopname

Permanent geluk bestaat niet want er is geen enkel mens, die zich altijd gelukkig voelt. Geluk en minder gelukkige tijden horen in dit leven bij elkaar. Door je geluksmomenten te koesteren en te delen, kun je je eigen geluk groter maken. Optimistische mensen ervaren meer geluk in het leven dan pessimistische mensen. Je kunt je geluksgevoel dus beïnvloeden door het leven zoveel mogelijk vanuit de zonnige kant te bekijken en te beleven. Maar ook dan blijft je geluksgevoel een momentopname.

Een stabiele en liefdevolle relatie maakt gelukkig

Het is gebleken, dat mensen die een duurzame en liefdevolle relatie hebben, zich gelukkiger voelen dan mensen die alleenstaand zijn of een relatie hebben die minder hecht is. Als je weet dat je jouw partner kunt vertrouwen en je relatie ook nog eens liefdevol en betekenisvol is, heb je iets in het leven gekregen dat van onschatbare waarde is. Iemand die altijd naast je staat en van je houdt, is een prachtig geschenk in dit leven.

Als je een hechte relatie hebt en je begrijpt elkaar echt, kun je ook beter met tegenslagen in het leven omgaan. Gedeelde smart is immers halve smart. Kortom, relaties spelen een belangrijke rol bij het geluksgevoel. Ook wij koesteren onze geluksmomenten omdat we zoveel singles bij elkaar brengen. Met wie wil jij je geluk delen?

Wij zijn er dan ook trots op dat we elke maand weer veel singles bij elkaar brengen.

Branchevereniging Singles Keurmerk


Lid van de branchevereniging relatiebemiddeling,
dus kwaliteit verzekerd!

Lees meer...

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in

Graag je geslacht invoeren.
Graag je naam invoeren.
Ongeldige invoer
Graag je woonplaats invoeren.
Graag je Email adres invoeren.
Graag je telefoonnummer invoeren.
Invalid Input

Voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.